Stilul smart casual și eleganța contemporană

Cu toții știm că moda este un element dinamic care este într-o continuă schimbare și adaptare în funcție de societate și elementele sale cotidiene. Tocmai de aceea sunt rare situațiile în care întâlnești pe stradă un bărbat îmbrăcat „la patru ace”, care pare că tocmai a venit de la o întâlnire de afaceri importantă, la care trebuie să ai neapărat costum și cravată.

Încă de la terminarea Primului Război Mondial, bărbații au început să se orienteze către haine mai nonconformiste la vremea aceea, preferând  confortul în detrimentul aspectului elegant. Astfel, au luat naștere ținute care acum sunt comune, precum alăturarea dintre jeans și tricou sau chiar haine inspirate din armată și viața la fermă.

Știind ce anume se află în spatele inspirației stilului casual, nu putem să nu ne întrebăm: poate acest stil deloc formal să fie elegant și classy? Răspunsul este simplu: da!

Deși, probabil, atunci când te gândești la noțiunea de eleganță ai în minte poze faimoase din anii ’30, în care bărbații stăteau relaxați la terasă îmbrăcați cu pantaloni la dungă, cămașă apretată, vestă și sacou, adevărul este că eleganța vine în multe forme. Tocmai datorită faptului că o societate modernă va prefera, de cele mai multe ori, confortul, atât designerii, cât și stiliștii de modă au învățat să adapteze elemente clasice la stilul de viață actual. Astfel, vei întâlni foarte des o cămașă sau un sacou (simboluri bine cunoscute ale eleganței) alăturate unor elemente casual precum jeanșii sau tenișii. Deși, în teorie, acestea sunt articole vestimentare care se află în opoziție din punct de vedere al stilului, pot arăta extrem de bine și îți pot transforma ținuta într-una versatilă, pretabilă pentru mai multe ocazii sociale.

 

 

Așa a apărut, practic, ceea ce știm sub numele de smart casual. Un stil care poate fi adaptat atât unor contexte informale, cât și unora formale, precum întâlnirea de afaceri importantă, menționată mai sus. Tocmai datorită versatilității sale și-a câștigat locul printre cele mai comune stiluri de îmbrăcăminte pe care le vei întâlni. Cui nu-i place să arate extrem de bine, dar să se simtă și confortabil, în același timp?

Știm că un costum complet arată impecabil și îți va oferi de fiecare dată încredere în tine. Nu degeaba se spune că orice bărbat arată bine în costumul potrivit, însă atunci când ieși cu prietenii la o cafea, nu prea mai pare cea mai înțeleaptă decizie, nu-i așa? Ei bine, aici intervine stilul smart casual să te salveze. Vei reuși, astfel, să păstrezi eleganța pe care ți-o dorești, fără să renunți la libertatea de mișcare sau la confort.

Noi, cei de la Men’s Club, știm cât de mult preț pui pe felul în care arăți, dar și pe calitatea articolelor vestimentare pe care le alegi. Din acest motiv, ți-am pregătit câteva outfit-uri ca sursă de inspirație, dar și ca dovadă că smart casual este o alegere inspirată pentru a surprinde eleganța contemporană.