Sacoul. Un articol care NU trebuie să lipsească din garderoba ta

În era modernității, am înlocuit stilul formal din viața de zi cu zi cu o variantă mult mai practică și mai eficientă: cea a confortului. Astfel, nu prea mai există situații în care întâlnești oameni pe stradă sau la o terasă, adoptând un stil complet formal. Acest stil a rămas, mai de grabă, o opțiune obligatorie în cazul unor evenimente semnificative. În timp ce confortul și-a făcut loc în stilul de viață cotidian.

Cu toate acestea, anumite elemente au fost păstrate și adaptate acestui stil casual. Ba chiar reușesc să întregească ținuta, adăugând unitate și continuitate. Din acest motiv, sacoul este în continuare un articol vestimentar obligatoriu în garderoba oricărei persoane. De ce? Datorită opțiunilor nelimitate în materie de croi și design, dar și a versatilității pe care o deține. Poate fi asortat cu aproape orice și este potrivit în orice situație.

Integrează sacoul într-o ținută casual pentru a ieși în evidență exact atât cât este nevoie. Optează pentru un look rapid și relaxat, folosind un sacou cu personalitate. Dacă acesta se distinge prin culoare, textură sau model, atunci adaugă un tricou alb, o pereche închisă la culoare de jeans și o pereche de sneakerși. Dacă, în schimb, sacoul este simplu, atunci înlocuiește tricoul alb cu un hanorac subțire într-o nuanță potrivită. În felul acesta obții o ținută care pare atent gândită, fără prea mult efort.

 

 

În eventualitatea în care trebuie să iei parte la un eveniment social nu foarte strict, dar nici foarte informal, atunci mergi pe o ținută smart casual. Și în situația asta sacoul este o alegere potrivită. Asortează-l cu o cămașă cu mâneci lungi, pantaloni cu croi elastic și niște sneakerși tip pantof. Obții, în acest mod, o ținută curată și potrivită pentru mai multe situații.

Atunci când vrei să fii smart nu doar prin interacțiuni, ci și prin stilul vestimentar, tot sacoul este piesa ta de bază. Pentru că exact așa a luat naștere sacoul, într-un context formal, este de la sine înțeles că este special gândit pentru a-ți scote ținuta în evidență. Îl poți folosi fie într-un costum clasic, în aceeași nuanță, alături de cămașă, pantaloni, curea, pantofi. Sau, îl poți folosi într-un mod mai creativ, combinându-l cu pantaloni într-o nuanță diferită. Joacă-te cu nuanțele și piesele componente, dar nu uita! În acest context formal, materialele cele mai potrivite sunt lâna și bumbacul!

 

 

Atunci când vine vorba despre outfit-ul perfect, încearcă pe cât posibil să fii creativ. Dar, în același timp, nu ignora niște reguli clare, făcute special să nu dai greș. În acest fel, vei avea mereu o ținută bine pusă la punct și plină de